Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Esküvő és házasság

Miért jó házasnak lenni?

Sokan azt mondják manapság, hogy a házasság az csak nyűg. Azzal annyi baj van. Egyedül élni sokkal jobb. Mert nem kell állandóan a férfit szagolni. Nem kell a férfi zoknijait mosni. Vagy, mert nem kell állandóan eltűrni, hogy az asszony vásárolni akar. Vagy, mert nem kell a gyerekekkel foglalkozni. Elég a másét eltűrni mindig.

De kik mondják ezt? A szinglik mondják? Azok, akik nem tudnak felelősséget vállalni csak magukért, vagy magukért sem.
De kérdezhetnénk, hogy mi a házasság? A házasság a dolgok közösen létrehozása, közösen megalkotása. A közösen teremtés öröme. A házasság a gyerekvállalás, a gyereknevelés. A házasság felelősség. Felelősséget vállalunk valaki másért. Felelősséget vállalunk egy gyerekért. Hogy mi a felelősség? A felelősség az, amikor valaki felvállalja a gondoskodást. Felvállalja a cselekedeteit, akár jók azok, akár rosszak. A teljes felelősség nem a hibáztathatóság! Ez az, amikor okként létezünk. Hogy mi okoztuk azt.
Ha anyuka azt mondja, hogy bocsi, de nem főztem ma vacsorát. Akkor nem az a jó megoldás, ha hibáztatjuk. Hanem ha azt mondjuk neki, hogy rendben, de akkor légyszi rendelj pizzát, mert nagyon éhes vagyok. Ezzel ő rendbe tudja hozni a hibáját és apuka is jó fényben tündököl, mert nem hibáztatja anyukát. Hisz ő is elkövetett már hibákat. És még fog is. Sokkal jobb, ha a helyrehozatal, a megoldás felé tartunk, mintha bűnösöket keresünk. Kommunikálunk. Megbeszéljük. Ettől fog sokáig tartani a házasság.
A házasság nem a mézesheteknél ér véget. A házasságot teremteni kell. Minden nap. Hogyan? Kedves szavakkal. Virággal. Apróságokkal. Sokkal könnyebb folyamatosan apróságokkal teremteni a házasságot, mint mondjuk évente venni egy nercbundát vagy egy gyémántgyűrűt karácsonyra vagy születésnapra. Ráadásul drágább is. Egyszerűbb és olcsóbb azt mondani a házastársunknak, hogy köszönöm. Vagy azt, hogy de jó, hogy ilyen hamar hazaértél. Vagy megkérdezni, hogy nincs-e kedve sétálni egyet TV nézés helyett.

Miért jó házasnak lenni? A napi örömökért. A házasság nem csak egy nap jó. Vagy kettő. Hanem minden nap. Mert boldogok lehetünk. A boldogság pedig nem csak úgy jön. Azért tenni kell valamit. És ha teszünk valamit, akkor boldogok leszünk. Az ember nem úgy lesz boldog, hogy dolgozik, dolgozik, és egyszer csak aztán a végén boldog lesz, mert végzett. Ha valaki boldog, akkor az folyamatosan boldog. Addig, amíg el nem ér a céljához. És utána is.

Ezért jó házasnak lenni.

Horváth Attila
(A cikket beküldte: Schutze)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Esküvőfotózás - új távlatok!
Az esküvőfotózásban megjelent egy izgalmas új irányzat, a TTD, vagy trash the dress. A menyasszonyi ruha esküvő utáni "rituális tönkretétele", fényképezkedés fűben, vízben, elhagyatott romépületekben, falusi tanyán... nem óvva már a ruhát, ünnepelve ezáltal is a... »

Bonyolult ex
3 és fél éves kapcsolat húzódik már fél éve. Macska-egér játékot játszunk és nem tudunk egymástól sehogy sem elszakadni. »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a szerelemmel.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.szerelemmel.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.