Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Esküvő és házasság

A gyűrű jelképe

Milyen kérdések merülnek fel az életemben. Milyen gondolatok fordulnak meg az ember fejében bizonyos történések alapján. Miben és mennyiben változik az ember véleménye, ha események érik, más véleményeket, élettörténeteket hall. Több is, de most csak egyet írok le.

Érdekes dolgokat tapasztalok az életemben, életem során. Nem tudom ki hogy van vele, de ahogy idősödőm egyre több dologgal szembesülök, hogy amit addig úgy hittem, hogy úgy jó, nem is biztos hogy úgy van.
Az egyik ismerősöm lányának az elmúlt napokban kérte meg a barátja a kezét. Én egészen idáig ezt teljesen jelentéktelen és felesleges dolognak tartottam. Házasság, eljegyzés. Ugyan már minek az ilyen? De az ismerősöm elmesélte, hogy hogyan is történt és rájöttem arra, hogy ennek nem a felhajtás a lényege, hanem, hogy az ember kifejezze a másiknak mennyire szereti, mennyire hozzá szeretne tartozni és vele szeretne lenni.
Szóval az egész úgy történt, hogy a lány késő este ért haza. A srác addigra gyertyákat gyújtott az egész lakásban, és lufik is voltak. A srác tök elegánsan felöltözve. A lány semmit még csak nem is sejtett az egészből. Olyan felfogású volt ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, mint én. De akkor ott abban a pillanatban rájött a lényegére. A fiú egy olyan gyűrűt adott neki, aminek a tetején egy kis virág van. Azért mert tudta, hogy ez a kedvence a lánynak. Ismerte a párját, odafigyelt rá, hogy mit szeret, hogy milyen is ő valójában.
Érdekes dolgok ezek.
Gyűrű. Talán a házasságig nem is kell eljutni, a lényeg, hogy a másik ezzel azt akarja kifejezni, hogy mennyire szeret és kellesz neki. Vagy nem?
Érdekes kérdések. De kicsit átlátom már jobban a lényegét. Eddig egy felesleges hülyeségnek tartottam, de mikor az ismerősöm elmesélte és ahogy hallgattam a szavait megértettem.
Vannak kapcsolatok, amit pont a házasság miatt mennek tönkre. Sok férfi megijed a felelősségtől és a tudattól, hogy most már normális esetben tényleg csak egy nővel élheti le az életét. Egy nővel lehet együtt. És ettől megrettennek. Ahogy akár egy nő is megrettenhet ettől.
Ezért talán jobb az arany középút, adni a másiknak egy gyűrűt és ezzel tudatni, szeretlek és veled szeretnék lenni. Természetesen nem kell gyűrű ahhoz, hogy ezt valaki tudassa a másikkal, de mégis egy gesztus, a szeretete jelképe. Valamint a mai világban borzasztó nehéz úgy fenntartani egy kapcsolatot, hogy a két fél igazán érezze a másik szeretetét.
Nincs igazam?
(A cikket beküldte: Valaki8)A menyem, vagy csak a fiam felesége?
Látszólag azonos jelentéssel bír a címben található két fogalom, de saját bőrömön tapasztalom, hogy ez nem így van! »

Egy tapasztalt csábító hálójában
Elváltként magányosan tengettem életem, amikor az egyik közösségi oldalon rám talált a "szerelem". Naivan beleestem egy tapasztalt csábító hálójába. Nem a szerelmet kereste, hanem a lakóhelyet, egy ágyat, ahol a fejét álomra hajthatja. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.