Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Esküvő és házasság

A problémák leggyakoribb okai a házasságban

Minden házasságnak vannak mélypontjai, ezek legfőbb okait vesszük most végig. Fontos tudni, hogy egyetlen ilyen ok, vagy okok sorozata sem vezet törvényszerűen váláshoz. A problémák megfelelő kezelésével, feldolgozásával és átbeszélésével minden házasság megmenthető, ami érdemes rá.

A problémák leggyakoribb forrása

1. Rossz kommunikáció

Az egészséges kommunikáció kulcsfontosságú a jó házassághoz, a rossz kommunikáció pedig súlyos házassági problémákhoz vezethet. Ha a házastársak sérelmeket dédelgetnek, apró-cseprő bosszúságokat gyűjtögetnek, a kis dolgok is hatalmas károkat okozhatnak a házasságban.
A fontos döntéseket is ketten kell meghozni.

2. Pénz

A pénz nem boldogít - állítja a legismertebb közhely. A pénz hiánya okozhat törést a házasságban, a pénz hajszolása, a havi számlák befizetése körüli stressz... De ha van pénz, az is lehet gond. Ha a két házastárs nagyon eltérően keres, előfordulhat ebből fakadóan hatalmi harc a családon belül.

3. Gyerekek

A gyerekek boldogságot hoznak... Igen, de emelett stresszt, hatalmas felelősséget, új szerepköröket, feladatokat is. Fontos dolog a szerepkörök tisztázása, a napi feladatok megosztása, de a legfontosabb, hogy a szülői szerep mellett a PÁR szerepkör megörzése.

4. Munka, napi stressz

Kevesen vannak, aki a munkahelyükön tudják hagyni a napi stresszt és nem viszik haza. Ez a stressz-faktor önmagában nem okoz gondot a házasságban, ellenben a már meglévő problémákat tovább erősíti.

5. Szokások

A házastrásaknak egymáshoz kell csiszolódni, vannak szokások, amelyeket zavarhatják a másikat. Ezeket meg kell beszélni, felettük vagy szemet kell húnyni, vagy meg kell változtatni őket, attól függően, hogy a felek milyen egyezségre jutnak. Az apró bosszúságokat jobb mielőbb tisztázni, mert nem csupán napi szintű problémákat okoznak, hanem elmélyíthetik a többi gondot is.


Ha van tapasztalatod a témában, oszd meg velünk, a fentiek közül melyik okozott már problémát a te párkapcsolatodban?
Vagy valami más volt a baj forrása?
(A cikket beküldte: sajtó)A férfiak és a nősülés
A férfiak két lábbal állnak a földön: többnyire csak azt hiszik el, amit a saját szemükkel látnak – és nem szeretnek nősülni… Tehát a férfiak, amit nem tudnak lemérni és kiszámítani, az nem is létezik számukra. Magabiztosságuknak talán az az oka,... »

Második helyről elsőre
Nagyon nehéz helyzete van minden olyan résztvevőnek, ahol szerető is van valamelyik oldalon. Nehéz igazságot tenni, de azt hiszem ezt nem is kell, hisz minden eset más és más. Most a saját történetemet írom le, hogy hogyan lettem én szeretőből barátnő... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.