Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Társkeresés és randizás

A társkeresés fortélyai, csapdái I.

Itt a portálon a babás és fogyókúrás témák után a párkapcsolati témák kerülnek elő legtöbbször. Sajnos többnyire a hűtlenkedés vonatkozásában. De megcsalni csak azt lehet, akinek van párja. Amit bizony nem is olyan egyszerű találni. Azt gondolom, társra mindenkinek szüksége van.

Természetesen a legjobb megoldás az együtt élős, igazi családmodell lenne, mert véleményem szerint a család a társadalom legkisebb sejtje. Ha sok-sok ilyen kicsi sejt jól működik, akkor jó eséllyel az ország is jól fog működni. Ha nem oldható meg az együttélés, akkor is szüksége van mindenkinek – a családtagokon, barátokon túl – valakire, akire mindig számíthat, akivel meg lehet beszélni fontos döntéseket, akivel meg lehet osztani örömöt, bánatot.

A legszerencsésebbek azok, akik iskolai, vagy munkahelyi ismeretség révén, baráti körben találnak társat még 30 éves koruk előtt. Utána egyre nehezebb lesz, mert a munkahelyen való helytállás, a szakmai előmenetel, az egzisztencia megteremtése egyre kevesebb lehetőséget ad ismerkedésre.

Különösen nehéz azok helyzete, akik válás után keresnek társat. A gyermektelenek jó eséllyel bizalmatlanok, sérültek és persze már nem tinik. A korban hozzájuk illők pedig már vagy foglaltak, vagy szintén túl vannak a váláson, egy-két gyerekkel a hátuk mögött. A gyerekeseknek meg – túl azon, hogy két ember helyett egyedül kell megoldaniuk a napi feladatokat –, a társkeresésnél azt is figyelembe kell venniük, hogy a gyerekek és az új társ elfogadják egymást, esetleg azok gyerekeit is.

Aki társkeresésre adja a fejét, az legelőször azzal a kérdéssel találja magát szemben, hogy hol is keresgéljen. A szórakozó helyeken kívül – melyeket nem tartok társkeresésre alkalmas helynek – sok erre hivatott forma létezik, a legkülönbözőbb műfajban:
– újsághirdetés
– telefonos társkereső
– társkereső irodák
– internetes oldalak.
Az újsághirdetéses formában vagy a társkereső válaszol megjelent hirdetésekre, vagy ő maga ad fel, vagy mindkét lehetőséggel él. Hirdetés feladásánál fontos a lényegre törő, rövid, figyelemfelkeltő megfogalmazás, aminek természetesen fő eleme az őszinteség legyen. A levélváltás alkalmas az illető kézírásán keresztül, esetleg fénykép cseréjével közelebb kerülni a lehetséges társhoz; vagy rögtön kiszűrni, hogy az illetőre nem érdemes energiát fordítani. Pl. nem veszi a fáradságot, hogy írjon, hanem küld egy névjegyet, vagy egy fénymásolt bemutatkozást. Brrr.
A telefonos társkeresés előnye, hogy hallhatjuk az illető hangját, meggyőződhetünk arról, mennyire kommunikációképes. Hátránya, hogy mocskosul drága.
A társkereső irodák sok-sok féle programot szerveznek, hogy összehozzák a párt keresőket, persze jó pénzért. De van olyan iroda is, aki a leperkált díj ellenében 1 évig szállítja a nála regisztrált, ellenkező neműek elérhetőségeit. Meglátásom szerint ez a társkeresés legkevésbé hatékony módja.
Végül itt van korunk nagy vívmánya, az internet. Ha most lenne szükségem arra, hogy társat keressek, bizonyára ezt a lehetőséget választanám.

Mikor 37 éves koromban hazaküldtem a férjem a mamájához, nevelje még egy kicsit tovább, mert én már nem akarok többet vesződni vele, rögtön eldöntöttem: fiatal vagyok még ahhoz, hogy egyedül maradjak.
Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a társkeresés. Dolgoztam és két kiskorúról is gondoskodnom kellett.
Ráadásul nemhogy internettel, mobiltelefonnal, de még vezetékes telefonnal sem rendelkeztem. Ezért első dolgom volt postafiókot bérelni. Aztán ráléptem a társkeresés göröngyös útjára.
Nagyon sok tapasztalatot szereztem, sok trükkre jöttem rá; a továbbiakban ezeket szeretném megosztani.
(A cikket beküldte: syria)Társkeresők
Napjainkban virágzik a társkeresők ideje. Van ingyenes, fizetős, sms-ezős vagy internetes. Tehát választék az van bőven, de van, aki vevő erre? És komolyan gondolja, hogy társra talál? »

Miért lett vége? Hogyan szerezzem vissza őt?
Azért mert elhagyott a párod, még vissza szerezni is tudod őt. Nem jelenti azt, hogy ha vége van a kapcsolatodnak, már egyből magadba fordulsz és sírsz. Oké sírj, hiányold. De azt se sokáig, mert amennyi időd elmegy azzal, hogy hónapokig kivagy, azalatt az idő... »

Minden jog fenntartva © 2018, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.