Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Társkeresés és randizás

A társkeresés fortélyai, csapdái I.

Itt a portálon a babás és fogyókúrás témák után a párkapcsolati témák kerülnek elő legtöbbször. Sajnos többnyire a hűtlenkedés vonatkozásában. De megcsalni csak azt lehet, akinek van párja. Amit bizony nem is olyan egyszerű találni. Azt gondolom, társra mindenkinek szüksége van.

Természetesen a legjobb megoldás az együtt élős, igazi családmodell lenne, mert véleményem szerint a család a társadalom legkisebb sejtje. Ha sok-sok ilyen kicsi sejt jól működik, akkor jó eséllyel az ország is jól fog működni. Ha nem oldható meg az együttélés, akkor is szüksége van mindenkinek – a családtagokon, barátokon túl – valakire, akire mindig számíthat, akivel meg lehet beszélni fontos döntéseket, akivel meg lehet osztani örömöt, bánatot.

A legszerencsésebbek azok, akik iskolai, vagy munkahelyi ismeretség révén, baráti körben találnak társat még 30 éves koruk előtt. Utána egyre nehezebb lesz, mert a munkahelyen való helytállás, a szakmai előmenetel, az egzisztencia megteremtése egyre kevesebb lehetőséget ad ismerkedésre.

Különösen nehéz azok helyzete, akik válás után keresnek társat. A gyermektelenek jó eséllyel bizalmatlanok, sérültek és persze már nem tinik. A korban hozzájuk illők pedig már vagy foglaltak, vagy szintén túl vannak a váláson, egy-két gyerekkel a hátuk mögött. A gyerekeseknek meg – túl azon, hogy két ember helyett egyedül kell megoldaniuk a napi feladatokat –, a társkeresésnél azt is figyelembe kell venniük, hogy a gyerekek és az új társ elfogadják egymást, esetleg azok gyerekeit is.

Aki társkeresésre adja a fejét, az legelőször azzal a kérdéssel találja magát szemben, hogy hol is keresgéljen. A szórakozó helyeken kívül – melyeket nem tartok társkeresésre alkalmas helynek – sok erre hivatott forma létezik, a legkülönbözőbb műfajban:
– újsághirdetés
– telefonos társkereső
– társkereső irodák
– internetes oldalak.
Az újsághirdetéses formában vagy a társkereső válaszol megjelent hirdetésekre, vagy ő maga ad fel, vagy mindkét lehetőséggel él. Hirdetés feladásánál fontos a lényegre törő, rövid, figyelemfelkeltő megfogalmazás, aminek természetesen fő eleme az őszinteség legyen. A levélváltás alkalmas az illető kézírásán keresztül, esetleg fénykép cseréjével közelebb kerülni a lehetséges társhoz; vagy rögtön kiszűrni, hogy az illetőre nem érdemes energiát fordítani. Pl. nem veszi a fáradságot, hogy írjon, hanem küld egy névjegyet, vagy egy fénymásolt bemutatkozást. Brrr.
A telefonos társkeresés előnye, hogy hallhatjuk az illető hangját, meggyőződhetünk arról, mennyire kommunikációképes. Hátránya, hogy mocskosul drága.
A társkereső irodák sok-sok féle programot szerveznek, hogy összehozzák a párt keresőket, persze jó pénzért. De van olyan iroda is, aki a leperkált díj ellenében 1 évig szállítja a nála regisztrált, ellenkező neműek elérhetőségeit. Meglátásom szerint ez a társkeresés legkevésbé hatékony módja.
Végül itt van korunk nagy vívmánya, az internet. Ha most lenne szükségem arra, hogy társat keressek, bizonyára ezt a lehetőséget választanám.

Mikor 37 éves koromban hazaküldtem a férjem a mamájához, nevelje még egy kicsit tovább, mert én már nem akarok többet vesződni vele, rögtön eldöntöttem: fiatal vagyok még ahhoz, hogy egyedül maradjak.
Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a társkeresés. Dolgoztam és két kiskorúról is gondoskodnom kellett.
Ráadásul nemhogy internettel, mobiltelefonnal, de még vezetékes telefonnal sem rendelkeztem. Ezért első dolgom volt postafiókot bérelni. Aztán ráléptem a társkeresés göröngyös útjára.
Nagyon sok tapasztalatot szereztem, sok trükkre jöttem rá; a továbbiakban ezeket szeretném megosztani.
(A cikket beküldte: syria)Jófiúk és rosszfiúk
A "jókislányok" tényleg a "rosszfiúkhoz" vonzódnak? És mindig a "rosszlányok" kapják meg a legjobb lelkű pasikat? Miért van az, hogy általában a párok egyik fele vadóc? Most jönnének ki az ellentétek, ami miatt annak idején beleszerettünk a nagy Ő-be? »

Szerelmes vagyok...
Életem legnagyobb tragikomédiája, aminek a legszebb emlékének kellene lenni... Egy igazi történet, ami velem történt meg, és zajlik körülöttem éppen most is. Nem ítélhet el érte senki, mert nem lát bele az életembe. 10 éve vagyok szerelmes, hol kicsit beteljesül,... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.