Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Esküvő és házasság

Az alkohol hatása az esküvőkre

Bevallom, maga a téma felvetése egy ismert dj barátomtól jött, de az élmények részben közösek, így elég fontosnak találtam a témát ahhoz, hogy megpróbáljam kicsit részletesebben kifejteni az alkohol kontra esküvő problémakörét.

Ha esküvő, akkor mindenkinek az eszem-iszom, dínom-dánom jut eszébe táncos, zenés környezetben felhőtlen, vidám hangulattal, elvégre valakik összeházasodtak és a násznép együtt örül az ifjú párral. A pár, mint jó házigazda természetesen igyekszik a vendégek kedvében járni és mindenféle földi jóval elhalmozza őket, többek között különféle szeszes italokkal. Ennek módja többféle lehet, van amikor a helyszín adott ital csomagját választva meghatározott fajtájú és márkájú italokat lehet korlátlanul, vagy valamilyen limitált mennyiségben fogyasztani, esetleg csak a ceremónia utáni pezsgő van a csomagban, de az is előfordul, hogy a pár maga viszi a szeszes italokat az étterembe (anyagi vagy akár termelői megfontolásból).

A gond ott kezdődik, hogy ami ingyen van, abból sosem elég. Megfelelő számú vendég esetében minden alkalommal van egy vagy több olyan személy, aki nincs teljesen tisztában saját képességeivel az alkohol lebontását, valamint annak agyműködésére gyakorolt hatását illetően. Tetőzi a problémát, ha ez az illető esetleg egy közeli rokon… mit lehet kezdeni velük ebben az esetben, illetve hogyan lehet elkerülni az ilyen helyzeteket?

Elsődleges és legfontosabb, hogy bármit is teszünk, azt a lehető legdiszkrétebben tegyük, ha lehet úgy, hogy abból az ifjú pár semmit se vegyen észre. Legegyszerűbb eset megkérni egy arra fizikálisan is alkalmas rokont vagy vendéget, hogy kísérje el sétálni, cigizni a kedves vendéget – aki miután már három poharat és két vázát összetört, épp a dj pult felé vette az irányt – és közben hívjon egy taxit neki. Természetesen mindezt úgy, hogy a személyes iratai, öltözéke, táskája, stb is épp ott legyen, hogy amikor a taxi megérkezik, semmi se maradjon a helyszínen, ami később hiányozhat neki. Ezt a lépést természetesen még a teljes filmszakadás előtt célszerű megtenni, utána már mindegy. :)

Miért fontos ez? Egyrészt - akár kimondottan, akár kimondatlanul,- de minden vendéget zavar az ilyen személyek jelenléte. Ha nem is szándékosan, de lökdösődnek, kötözködnek és az esemény szelleméhez nem feltétlen illő módon viselkednek. Egy-két ember képes elrontani akár egy 100 fős lagzi hangulatát, amire az ifjú pár hónapokat, de akár egy évet is készült, megtett mindent, hogy a legcsodálatosabb, legjobb és legszebb legyen életük nagy napja és akkor jön xy és tönkreteszi az egészet. Szerintem ilyenkor a kisebbik rossz megszabadulni a rendbontótól.

A hangulat rombolásán kívül van egy szintén borítékolható következménye annak, ha nem lépünk időben, mégpedig az anyagi károkozás. Ez lehet egy leejtett pohár, ami talán nem egy nagy összeg, de pillanatok alatt lehet 6-7 számjegyű a kár, elég a zenekar, fotós, videós technikai felszerelésére gondolni, amik önmagukban 1-1 autó árát képviselhetik. Ha ebben kár keletkezik, akkor biza ugrott a nászút (merthogy a szolgáltató a párral van leszerződve, rajta fogja számon kérni az okozott kár megtérítését, aki majd vagy megpróbálja behajtani a kedves vendégen az összeget, vagy nem).

És ha nem volt elég, lehet még ennél is rosszabb… Pl egy hangfal felborítása esetén, ha az rádől valakire, az egy dolog, hogy a zenekar/DJ megy az őrszobára csőrmesterhez, mert jogilag őt fogják elővenni, de az akire rádőlt vélhetően nem ússza meg 8 napon belüli sérüléssel és sorolhatnám az egyéb ilyen lehetőségeket, amik ellen jobb mindent megtenni még azok bekövetkezése előtt.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ez ne következzen be?

Úgy gondolom, aki alkohol nélkül nem képes jól érezni magát, annak nem egy esküvőn, hanem a kocsmában a helye. Ez lehet, hogy keményen hangzik, de sajnos ez az alap probléma. A teljes tiltás viszont nem a legjobb megoldás mivel annak kicsit gyerekzsúr üzenete van, így a cél valahol félúton lehet. Vannak ugye amolyan „kötelező” italfogyasztások, mint a pezsgős koccintás, wellcome drink. Ezen felül viszont úgy gondolom elegendő csupán az alkohol mentes italokból biztosítani a korlátlan fogyasztást, ha valaki szeszes italra vágyik, akkor azt önköltséges alapon (természetesen éttermi árakon) megoldhatja. Ezzel a megoldással anélkül bírhatjuk önmérsékletre a vendégeket, hogy bármiben is korlátoztuk volna őket, mégis jóval kisebb az esélye a fentebb felvázolt történetek bekövetkeztének. Az már csak hab a tortán, hogy az egy főre jutó költségeknél a szeszes italok elég komoly tételt képviselnek, így anyagilag is jelentős megtakatítást eredményezhet ez a lépés.
(A cikket beküldte: Agárdi Gábor - esküvő fotós)Esküvő - gyerek: igen vagy nem?
Idén férjhez megyek, de sok a bonyodalom ekörül családon belül. És még mekkora lenne ha tudnák, hogy valószínűleg sohasem akarok majd gyereket szülni... Mindig is szerettem szerelmes lenni, valószínűleg túl sokszor voltam szerelmes pusztán a szerelem gondolatába,... »

Hormonális fogamzásgátló készítmények
Ez a cikk egy olyan kutatás eredménye, amit elsősorban a magam kedvéért kezdtem el, hogy tisztábban lássam mit, merre, meddig. De rájöttem, hogy ez akár másnak is hasznára válhat, ezért egy kis áttekintést szeretnék nyújtani a hormonális fogamzásgátlókról, hátha másnak is segít. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.