Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Társkeresés és randizás

Az online társkeresésről

Az online társkeresésről Az online párkeresők nyújtotta lehetőséget egyre többen veszik igénybe, hiszen így egymástól távoli helyszíneken élő, időhiánnyal küzdő emberek is létesíthetnek egymással kapcsolatot. Csupán egy jól sikerült fotó és pár frappáns sor szükséges hozzá. Az internetes randi biztonságos közeget jelenthet a félénkebbeknek, mert nincs szükség személyes kapcsolatra, nélkülözi a szemtől szembeni kapcsolatokat. Ebből adódóan online ismerkedés során növekszik a visszahúzódó emberek önbizalma. Sokakban csökken a magányosságérzet, mivel egyszerre akár több partnerrel és beszélgetőtárssal is kapcsolatba léphetnek.

Egy négy évvel ezelőtti kimutatás szerint a felnőtt korú lakosság negyven százaléka élt magányosan Magyarországon. Úgy érezték, hogy munkahelyükön, a szórakozóhelyeken vagy lakóközösségükben sem találják meg párjukat. Mintegy 26 %-uk próbálta ki az internetes párkereső oldalak valamelyikét. Egy felmérés szerint a 18 és 49 év közötti korosztályban több mint 442 ezer potenciális párkereső kutat az interneten, és 60 százalékuk társat is talál magának.

Nem csupán a fiataloké a társkereső fórum, a 35-40 év feletti korosztály is igen nagy számban képviselteti magát az internetes ismerkedő oldalakon. Érdekes adat, hogy a társkeresők 90 százaléka ugyan független, viszont 10 százaléka (sajnos) valamilyen párkapcsolatban él. Sokan kíváncsiságból próbálják ki, veszíteni nem veszíthetnek semmit, legfeljebb továbbra is társ nélkül maradnak.

Az online párkeresőkben a férfiak nagyobb arányban, mintegy 15 százalékuk képviselteti magát. Egy társkereső hölgyre hat-hét partnerét kereső férfi jut, így nem csoda, ha a randizni vágyó hölgyek számolatlanul kapják az érdeklődő üzeneteket.
Az online társkereső segít abban, hogy olyan emberek találjanak egymásra, akikből egyébként soha nem lenne egy pár. Egyes vélemények szerint az internetes ismerkedés során a partnerek olyan információkhoz jutnak, amelyek még a találkozás előtt segítenek annak eldöntésében, hogy egymáshoz valóak-e. Egyelőre bizonytalan még, hogy a világhálón szövődő kapcsolatok mennyire állják ki az idő próbáját, viszont igenis vannak pozitív visszajelzések.

Szolgáltatások, lehetőségek
Az internetes társkereső oldalak között megkülönböztetünk fizetős és nem fizetős oldalakat. Ezek általában az általuk nyújtott szolgáltatásokban különböznek egymástól. A minőségi kiszolgálás elérése, valamint a megfelelő partnerek kiszűrése a cél, tartalmas bemutatkozók és fényképek segítségével. Megtalálhatóak továbbá az ingyenes, de nem feltétlenül rosszabb társkereső weboldalak, ahol lehet, hogy könnyebben sikerül társat találnunk, mint a nagyobb több tíz vagy százezer regisztrált között.

Lehetőség adódik, hogy bizonyos feltételek mellett, ami az egyes weboldalakon különböző lehet, kiemelésben részesüljenek a regisztrált tagok. A kiemelésnek az a lényege, hogy sokkal többen látják, mivel a kiemelt személy adatlapja legtöbbször több helyen jelenik meg, mint egy átlag felhasználóé. Érdemes tehát regisztrálni és új belépőként a kiemelési szolgáltatásokat igénybe venni, hogy a már régi tagok is könnyebben megismerjék az újonnan érkezőket.

Ilyen ingyenes kiemeléshez pl.: a Rátalálsz társkeresőoldalon egyszerűen tudunk hozzájutni.

Ezek után nincs más dolgunk, mint leülni a számítógép elé, és kiválasztani a számunkra megfelelőnek tartott weboldalt, és a regisztráció után megkezdődhet az ismerkedés. Egyszerre akár több emberrel is lehet beszélgetni. Jellemző, hogy a neten mindenki többet árul el magáról elsőre, mint azt személyesen tenné.

Párkeresés során néhány megszerzett információ után könnyen ideális képet festhetünk magunkról, de a személyes találkozáskor ez bizony csalódáshoz vezet. A személyes randi viszont segít elkerülni, hogy a másikat az általunk elképzelt tulajdonságokkal ruházzuk fel. A találkozások adnak igazán lehetőséget arra, hogy megismerjük a másikat, és így nagyobb valószínűséggel kerülhető el a félreértés is. Interneten is születnek szoros barátságok, életre szóló szerelmek.

Az elektronikus flörtnek is megvannak a maga etikett szabályai. Ne erőltessük magunkat a partnerre, nem szükséges napi több levelet küldeni, mivel ezzel nyomasztónak érezheti társaságunkat. A túl hosszú szünet viszont azt eredményezheti, hogy csökkent az érdeklődése irántunk. Statisztikák szerint a netes ismeretségek 75 százalékában nem következik be csalódás személyes találkozások során.

Az internetes társkeresés hátrányai közé sorolható, hogy ha a partner látható is, a kapcsolat épüléséhez szükséges egyes jelzések nem követhetők, mint pl. a csodálkozás, feszültség, vagy a közömbösség, stb. A valódi közelség elkerülése egy félénkebb ember számára előny lehet, ugyanakkor hátrány is. Bizalmatlanságra adhat okot, hogy nem vesszük észre, ha a partner hazudik, esetleg megpróbál minket megvezetni.

Hírek és érdekességek a társkeresőknek
A webkamera segítségével lehetőség nyílik, hogy a beszélgető partnerünket közelebbről is megismerjük. Egy ilyen jó minőségű szerkezet teljesen tiszta képet és hangot tud nyújtani a másik oldalon ülő ember számára még rossz fényhatások ellenére is. Meglehetősen megkönnyíti az első találkozást, bár még így is jó, ha óvatosak vagyunk, nem kell megadnunk azonnal a telefonszámunkat, személyes adatainkat, lakcímünket. Az első élő randinál is jó, ha inkább valamilyen bárban, teázóban, vagy esetleg egy kávézóban találkozunk.

További érdekességeket találhatunk az interneten, pl. hogyan viselkedjünk az első randin, hogyan hódítsunk meg egy nőt vagy férfit. Lehetőség van különböző tesztek segítségével felmérni, hogy pl. mennyire illenek össze a párjával és, hogy mennyire lesz tartós a kapcsolat.


A horoszkóp pedig segítségünkre lehet, a keresett személy tulajdonságai, valamint az összeférhetőség és a kapcsolat tartóssága is könnyen kideríthető ezáltal.
Párkeresés előtt jó, ha tisztában vagyunk önmagunkkal, és le is tudjuk azt világosan írni, hogy mit várunk el és mit nem egy párkapcsolattól. Jó, ha a képeinket időről időre megújítjuk, hiszen lehet, hogy ezzel épp egy új oldalunkat sikerül megmutatnunk és a partner is könnyebben ránk talál majd.
(A cikket beküldte: Rátalálsz)


Ötletek az internetes társkereséséhez
A téma nagyon trendi. Sőt érdekfeszítő, és még megosztó is. Mielőtt rátérnék a lényegre, egy kis bevezetés arról, hogy mit is csinál az ember gyereke a neten társkeresés címén… A szavazások azt mutatják, hogy nem ez az igazi módja az ismerkedésnek. Vagy... »

A bűvös harmadik személy vajon a te kapcsolatodat is kísérti? Tudj nemet mondani!
Egy olyan történetet fogok elmesélni, mely elég tanulságos lesz minden olvasó számára! Hogyan is lehet észrevenni hogy valami nem stimmel egy kapcsolatban? És belépett a titokzatos harmadik személy, aki egy pillanat alatt feldúlta érzelmeidet? Mi is a megoldás???? »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.