Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Megcsalás és szakítás

Az összetört szív... után

Sokan átestünk már szakításon, van aki könnyebben, van aki nehezebben teszi túl magát ezen. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a párkapcsolati problémák nem csak a lelkünkre vannak hatással, hanem sokszor a testünkre, egészségükre nézve is következményekkel járnak. Mégis van rá lehetőség, hogy a rosszból is kihozzuk a jót!

Attól függetlenül, hogy én hagyok el valakit, vagy engem hagynak el, a szakítás semmiképp sem könnyű. Komoly hatással van a mentális állapotra, mivel idegeskedéssel, lelki fájdalommal és nagy változásokkal jár. Emellett fizikailag is kihat a testünkre! Tanulmányok szerint a szakítással járó stressz olyan hormonokat szabadíthat fel, amelyek konkrétan is hatással vannak a szívünkre. Vannak, akik ilyenkor alapvető szükségleteikről sem tudnak megfelelően gondoskodni, például nem táplálkoznak elégségesen és nem alszanak eleget. Ezek a tényezők szintén káros hatással lehetnek az egészségre.
Vannak, akikre pont az ellenkezője jellemző: evésbe fojtják a bánatukat. Mondanom sem kell, ez sincs épp jó hatással a szervezetre. A túlevés megterheli az emésztést és ugyanakkor az arra hajlamosaknál gyors hízást eredményezhet.
Figyeljünk oda magunkra, egyetlen párkapcsolati probléma sem lehet elég indok arra, hogy a saját egészségi állapotunkon szánt szándékkal rontsunk!

A szakítás során rendszerint sérül az önértékelésünk. A jövő ismeretlenné válik és gyakran nem vagyunk képesek másként, csak pesszimistán szemlélni. Értéktelenebbnek, szerencsétlennek érezhetjük magunkat, ami csak fokozza a depresszió kialakulásának lehetőségét.


Érdemes megfontolni, hogy a "kutyaharapást szőrével" módszer mennyire válhat be nálad. Nem biztos, hogy az egy éjszakás kalandok vagy az alkoholba fojtott bulik gyógyírként szolgálnak nálad. Hosszútávon biztosan nem használnak, ezt tapasztalatból mondom. :)

De mégis mit lehet tenni egy ilyen helyzetben, hogy megőrizzük a mentális és testi egészségünket is?

Először is nagyon fontos a barátok segítsége. Bátran kérjük, ha szükségünk van rá! Ők segíthetnek kimozdulni a holtpontokról és külső szemlélőként, más perspektívákból is rálátnak a helyzetünkre. Segíthetnek objektíven megítélni azt.

Húzzuk meg a határvonalakat! Mi az, ami a szakítás után még elfogadható számunkra a másik féllel való kommunikációból és mi nem. Nagyon káros lehet lelkileg, ha már nem akarunk vele beszélni, de mégis hagyjuk, hogy hívásokkal, üzenetekkel nehezítse a lezárást. Vagy a másik véglet, ha például folyamatosan követjük a őt a közösségi médiában. Nem szabad "kukkolni" mit posztol, mit lájkol, kivel van és mit csinál. Ez súlyosan rontja a kilátásainkat és olyan gondolkodás-spirálba ránthat, amiből aztán nagyon nehéz kimenekülni.

Ajánlott hideg fejjel, józanul megtervezni, leírni, hogyan kerül lezárásra a kapcsolat, aztán ehhez tartani magad.

Fordulj magad felé! Most megteheted. Csak te vagy a fontos önmagad számára. Minden nap tegyél magadért valamit! Óvd az egészséged! Vizsgáld meg az életed, mi tesz boldoggá jelenleg és mi kell a további boldogságodhoz. Ha vannak álmaid, amiket még nem valósítottál meg, akkor most eljött rá az idő! A szakítás utáni időszakok alkalmasak arra, hogy az ember változtasson, akár az életén, akár önmagán - külsőleg, vagy belsőleg. Egy kapcsolat felbomlása negatív élmény ugyan, de mégis meg tudja adni a kellő motivációt ehhez. Így a rosszból is tudsz profitálni, legyél elég erős és józan ehhez!

Higgy abban, hogy a csalódás után valami jó vár rád és tegyél érte, hogy ez a jó elérjen hozzád!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Szörnyű pasik hálójában
Avagy szabadulás egy brutális kapcsolatból. Nehezen fogtam hozzá, hogy leírjam a történetemet. Legfőképp mert már "túl vagyok rajta", és boldog házasságban élek csöppnyi kislányunkkal együtt. Korábban azt hangoztattam, hogy én bizony, ha valaki megüt, azt... »

Erotikus társasjátékok (18+)
Ha már töröd a fejed, hogy mivel lepd meg szerelmedet valentin nap alkalmából, akkor tudok néhány tanácsot adni, amelyel nem csak pillanatnyi örömet tudsz okozni, hanem örökreszóló élménnyel lehettek gazdagabbak és nem utolsó sorban remekül feldobja a szexuális életeteket is! »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.