Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Megcsalás és szakítás

Az összetört szív... után

Sokan átestünk már szakításon, van aki könnyebben, van aki nehezebben teszi túl magát ezen. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a párkapcsolati problémák nem csak a lelkünkre vannak hatással, hanem sokszor a testünkre, egészségükre nézve is következményekkel járnak. Mégis van rá lehetőség, hogy a rosszból is kihozzuk a jót!

Attól függetlenül, hogy én hagyok el valakit, vagy engem hagynak el, a szakítás semmiképp sem könnyű. Komoly hatással van a mentális állapotra, mivel idegeskedéssel, lelki fájdalommal és nagy változásokkal jár. Emellett fizikailag is kihat a testünkre! Tanulmányok szerint a szakítással járó stressz olyan hormonokat szabadíthat fel, amelyek konkrétan is hatással vannak a szívünkre. Vannak, akik ilyenkor alapvető szükségleteikről sem tudnak megfelelően gondoskodni, például nem táplálkoznak elégségesen és nem alszanak eleget. Ezek a tényezők szintén káros hatással lehetnek az egészségre.
Vannak, akikre pont az ellenkezője jellemző: evésbe fojtják a bánatukat. Mondanom sem kell, ez sincs épp jó hatással a szervezetre. A túlevés megterheli az emésztést és ugyanakkor az arra hajlamosaknál gyors hízást eredményezhet.
Figyeljünk oda magunkra, egyetlen párkapcsolati probléma sem lehet elég indok arra, hogy a saját egészségi állapotunkon szánt szándékkal rontsunk!

A szakítás során rendszerint sérül az önértékelésünk. A jövő ismeretlenné válik és gyakran nem vagyunk képesek másként, csak pesszimistán szemlélni. Értéktelenebbnek, szerencsétlennek érezhetjük magunkat, ami csak fokozza a depresszió kialakulásának lehetőségét.


Érdemes megfontolni, hogy a "kutyaharapást szőrével" módszer mennyire válhat be nálad. Nem biztos, hogy az egy éjszakás kalandok vagy az alkoholba fojtott bulik gyógyírként szolgálnak nálad. Hosszútávon biztosan nem használnak, ezt tapasztalatból mondom. :)

De mégis mit lehet tenni egy ilyen helyzetben, hogy megőrizzük a mentális és testi egészségünket is?

Először is nagyon fontos a barátok segítsége. Bátran kérjük, ha szükségünk van rá! Ők segíthetnek kimozdulni a holtpontokról és külső szemlélőként, más perspektívákból is rálátnak a helyzetünkre. Segíthetnek objektíven megítélni azt.

Húzzuk meg a határvonalakat! Mi az, ami a szakítás után még elfogadható számunkra a másik féllel való kommunikációból és mi nem. Nagyon káros lehet lelkileg, ha már nem akarunk vele beszélni, de mégis hagyjuk, hogy hívásokkal, üzenetekkel nehezítse a lezárást. Vagy a másik véglet, ha például folyamatosan követjük a őt a közösségi médiában. Nem szabad "kukkolni" mit posztol, mit lájkol, kivel van és mit csinál. Ez súlyosan rontja a kilátásainkat és olyan gondolkodás-spirálba ránthat, amiből aztán nagyon nehéz kimenekülni.

Ajánlott hideg fejjel, józanul megtervezni, leírni, hogyan kerül lezárásra a kapcsolat, aztán ehhez tartani magad.

Fordulj magad felé! Most megteheted. Csak te vagy a fontos önmagad számára. Minden nap tegyél magadért valamit! Óvd az egészséged! Vizsgáld meg az életed, mi tesz boldoggá jelenleg és mi kell a további boldogságodhoz. Ha vannak álmaid, amiket még nem valósítottál meg, akkor most eljött rá az idő! A szakítás utáni időszakok alkalmasak arra, hogy az ember változtasson, akár az életén, akár önmagán - külsőleg, vagy belsőleg. Egy kapcsolat felbomlása negatív élmény ugyan, de mégis meg tudja adni a kellő motivációt ehhez. Így a rosszból is tudsz profitálni, legyél elég erős és józan ehhez!

Higgy abban, hogy a csalódás után valami jó vár rád és tegyél érte, hogy ez a jó elérjen hozzád!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Ne várj... csodát!
Várni. Várakozni. Valamire, ami sosem történik meg. Amit csak Te szeretnél, amire csak Te vágysz és senki más. Hitegetni, áltatni magad, miközben a másik vígan él és ha eszébe is jutsz, csak egy kósza emlék maradsz. Miért? Mert sosem szeretett igazán! »

Magányban...
Teljesen egyedül, mégis családban... Éreztetek már ilyesmit? Én már igen. Most is ezt érzem... Két gyerek... elcsesztem... tudom, de későn jöttem rá. Nem merem azt mondani, hogy megbántam a gyerekeimet, mert imádom őket. De másképp csinálnám, ha újra kezdhetném... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.