Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Esküvő és házasság

Esküvők és ami mögötte kéne hogy legyen…..

Mintha elfelejtődött volna az esküvő jelentése mostanság a sok külsőség közepette, illetve hogy mi végett is van a nagy felhajtás, egy életre szóló fogadalom emlékezetessé tételére.Arról nem beszélve, hogy akik hitelt is felvesznek a nagy esemény emlékezetessé tételére, nem biztos hogy kizárólag jó érzéseket táplálva törlesztik vissza.

Tudom, sok lány álma az esküvő, gyönyörű fehér ruhában a szeretett férfival romantikus körülmények közt összekötni az életüket, jó esetben. Mert sajnos sokszor az álom csak az esküvői ruháig és a harang bongásig tart (hogy egy barátnőmet idézzem), a szeretett férfi valahogy elveszíti a jelentőségét az esküvőről szőtt vágyakban. A lényeg, hogy esküvő legyen valakivel (mert ugye ez elengedhetetlen).
És ezt a piac kegyetlenül ki is használja, elvégre külön esküvőszervezők vannak, menő helyek, már az anyakönyvvezető is házhoz megy jó pénzért, stb. És bizony sokszor a fiatal párnak vagy a szüleiknek igen komoly anyagi kiadást jelent az a bizonyos díszes esküvő, mert ez egy fontos esemény, ezt erőn felül is emlékezetessé kell tenni.
Csak a lényeg sikkad el: a házasságnak az esküvő a kezdete, ott elhangzik egy bizonyos fogadalom: együtt lenni jóban rosszban,míg a halál el nem választ. Illetve elvileg az esküvő jelentené az együttélés kezdetét. De a mai világban a legtöbb pár már régóta együtt él, ilyen szempontból a házasságkötéssel nem kezdődik semmiféle újdonság az életükben. És a statisztikák alapján ez a holtomiglan-holtodiglan ígéret sem jelent sokat, elvégre nagyon sok házasság válással végződik, jó esetben még a gyermekvállalás előtt, rosszabb esetben amikor már több kisgyermek is van a családban.
Sokszor a templomi esküvő is „divatból” van, ismertem olyan pár, akik az egyik felkapottabb templomban tartották a ceremóniát, majd az esküvői ebéd a templomtól jó messzire eső olcsó helyen volt, és a vendégeknek kellett megoldani az odautat, amíg a fiatal pár fényképeszkedett. Ráadásul már az esküvőt vita követte, mivel valamely részletben eltértek a megbeszéltekhez képest a ceremónián.
A média pedig a piacot segíti, elvégre a híres emberek esküvői kapcsán nem arról beszélnek, hogy a pár mennyire szereti egymást, vagy milyen fogadalmat tettek egymásnak, hanem hol tartották, mennyibe került, ki tervezte jó nagy összegért a menyasszonyi ruhát, és milyen hírességek jelentek meg vendégként.
Gyerek koromban még az volt a szokás (legalábbis a családban), hogy a házasságkötésre több embert hívtak meg, az azt követő ebédre, vacsorára pedig egy szűkebb családi és baráti kört. A vacsora végeztével pedig mindenki szépen hazament.
Manapság már többnapos „bulit” tartanak és az összes vendégnek biztosítják a kibérelt fogadóban a szállást. Nem tudom, hogy az önfeledten bulizó vendégeknek eszébe jut e egyáltalán a fiatal pár, szerintem inkább csak a többnapos szórakozásra koncentrálnak. Az újdonsült pár meg lehet inkább kettesben töltené valamilyen romantikus helyen az első „házas” napokat.
Arról nem beszélve, hogy a nagyszabású luxusbulik helyett másra is lehet költeni a pénzt, pl. lakásra, nyaralásra, a gyerekekre a jövőben, stb.
És talán az esküvőszervezéshez kapcsolódó óriási piac a külsőségek mellett picit hangsúlyozhatná a „mellesleg” elhangzó fogadalommal járó házasságot is, amit a nagy ceremónia keretein belül vállalnak a párok……
(A cikket beküldte: j357)Kamionos feleségnek lenni
Vajon eszébe jut valaha valakinek, hogy kik állnak a kamionosok mögött? Kik támogatják őket? Mit vesz el a családoktól a "munka"? Több mint 10 éve várom, várjuk a gyerekekkel haza a páromat. Nehéz, még akkor is, ha meg tudjuk magyarázni, akkor is ha tudjuk, hogy... »

Üresség
Hajnal van... már megint. És megint nem tudott aludni. Ez már az öregség? Hiszen csak(?) a negyvenedik szülinapja lesz most ősszel. A kávéfőzőt bekapcsolja, rágyújt egy cigire, majd a kávé mellé jöhet a második. Le kellene szokni, sokba is kerül és ugye az apja... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.