Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Esküvő és házasság

Kommunikáció a házasságban

Kevés a "valódi" kommunikáció. Napi "eszmecseréink" a köszönésre és a legszükségesebb egyeztetésekre korlátozódnak. A jó házasság egyik tartópillére a kommunikáció. Mit akart mondani a Kis Herceg rókája, amikor azt fejezte ki, hogy a szavak jóformán csak félreértések forrásai? Ha veszekedni kezdesz a pároddal, tapasztaltad már, hogy pár mondat után már nem is arról van szó, amiből kiindultatok? Ha igen, akkor még van mit elsajátítani a valódi kommunikáció terén.

KEVÉS A "VALÓDI" KOMMUNIKÁCIÓ.
Mi is az a "valódi"? A válasz már el van rejtve magában a fogalomban. Kommunikáció=közlés és a közöltek fogadása, ill. visszacsatolás.
Nem hiába mondta a Kis Herceg rókája, hogy "a szavak csak arra jók, hogy félreértsük egymást".
S hogy ez ne így legyen, azért küzdeni kell. Nem szabad feladni. Nem szabad engedni, hogy elsilányosodjon egy kapcsolatban a kommunikáció. Véleményem szerint a mély beszélgetések egy házasságban, kapcsolatban ugyanolyan fontosak, mint a testi összhang. A szexuális életre korlátozódott kapcsolat szinte olyan, mint a prostitúció. Ez nagyon keményen hangzik, de nem több, mint kiszolgálni az ösztönöket valódi kapcsolódás nélkül.
Ezt a kis kitérőt csak a téma fontossága és nyomatéka miatt tettem. Visszatérve a kommunikációra, törekednünk kell arra, hogy legyen tudatosan rászánt idő a beszélgetésekre akkor is, ha munkahely, gyerek, háztartás öleli fel a nap nagy részét. Nem kell elvárni, hogy máról-holnapra gördülékenyen beszélgessünk lényünk legmélyebb titkairól, viszont ha kis lépésekben nem haladunk ebbe az irányba, akkor az igazi kapcsolat,- amire azt mondják: "Ez az ember nagyon sokat jelent nekem!"- megszűnik létezni. Idővel két, vagy több ember egymás mellett éléséről, és nem együtt éléséről fog szólni.
Én, a 12. évet is betöltött házasságomban vastag jégpáncélt olvasztottam le férjem teljesen reménytelennek tűnő szívéről...,nem adtam fel, mert nálam nincs a pakliban a válás, (csak nagyon speciális esetben). Ezért megtanultam küzdeni a dolgok könnyű feladása helyett. Ő minden héten legalább egyszer szerelmet vall és elmondja, hogy mennyire örül, hogy engem választott.
Visszatérve a Kis Herceg rókájára és arra, amit mondott, valóban elbeszélnek az emberek egymás mellett, mert egy picit mást jelent mindenkinek ugyanaz. Nekem az otthon illata a kelt tészta, neki a húsleves. Mindkettőre azt mondjuk: "az otthon illata". Direkt ilyen egyszerű példával éltem, mert itt a titok: megtanulni a másik nyelvét. Megismerni, neki melyik szó mit jelent.
Lehet, hogy neked az orgonabokor gyermekkorod illatát jelenti, más meg abba botlott bele, amikor eltörött a lába...Ez is direkt leegyszerűsített és kisarkított példa volt, hogy érthetővé váljék, mire gondolok, amikor azt mondom: "megtanulni a másik nyelvét".
Akit egy picit is megérintett ez a kis cikk, annak jó tanulást kívánok!
(A cikket beküldte: böske)Így ismerkedtünk meg mi!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar én is megtalálom az igazit, de lényeg az, hogy sikerült. Amikor először megláttam, szinte éreztem, hogy ő az igazi. Régóta terveztem, hogy leírom a megismerkedésünk történetét, de végre megtettem. »

Az én(?!) házasom
Egy szerelemről, amely nem is olyan egyszerű, vagy csak nem tesszük egyszerűvé. Egy szerelemről, amely valószínűleg nem csak engem érint. Egy szerelemről, amely sokszor az egekig emel, de ugyan olyan sokszor a pokolba taszít. Egy szerelemről, amely valószínűleg... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.