Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Szerelem

Létezik-e társadalmi különbség párkapcsolatban a napjainkban?

Elgondolkodtam a napokban, hogy van-e még olyan, hogy társadalmi különbség egy kapcsolatban. Korábbi századokban bevett szokás volt, hogy egy gazdag családból származó férfi vagy nő mellé a szülők már idejében kiválasztották a társadalmilag megfelelő partnert. Ez ellen a szerelmesek mindig is harcoltak (Rómeó és Júlia), de vajon ez a mi szabadelvű világunkban még jelen van? Lehet, hogy olyan kis réteget érint, hogy már szinte nem is észlelhető?

A korábbi századokról, ha tanulunk vagy olvasunk azokból a korokból, sok esetben megtudhatjuk, hogy bizony bár létezett szerelem első látásra, sajnos nem úgy mentek a dolgok ilyen téren, mint ma. Egy gazdag fiatal férfi mellé a család kiválasztott idejében egy társadalmilag hozzáillő párt.

Azért, ha belegondolunk, hogy napjainkban ez sokkal egyszerűbb, ha tetszik valaki, akkor közeledünk hozzá, majd randizgatunk, de igazából nincs szó arról, hogy az első kérdés az lenne, hogy milyen családból származol. Abban az időben ez egy hagyomány volt, ami ellen a fiatalok joggal harcoltak, mert ha valaki nem anyagias és tényleg szívből szeret, akkor nem rang alapján választ párt.
Shakespeare műve is ezzel foglakozott, s bár tragikus lett a vége, de a mondanivalója az volt, hogy a szerelem képes volt győzelmet aratni.

A mai világban is léteznek még efféle szabályok? Van még olyan réteg, aki rang alapján választ párt? Ha az én véleményemet nézzük, úgy gondolom, hogy sajnos a mai napig jelen van a társadalomban. Akik ennek pozitívumait vallják, biztos értik, hogy miért is jó ez, de az, aki ezzel nem ért egyet, annak sajnos megmagyarázhatatlan, hogy erre miért is van szükség? Szomorú gondolat ez számomra, mert nem érzem szükségét egy boldog kapcsolathoz a társadalmi rangnak. Egy gazdag ember rangja ellenére is viselkedhet közönségesen, ahogy egy szegény ember pedig példamutatóan. Biztosan vannak olyan rétegek még ma is, akik ezt az elvet vallják. Itt a fórumon is voltak olyan tapasztalataim, hogy értékes nők érzik magukat kevesebbnek a párjuknál, holott ki mondja meg, hogy ki ér többet és ki kevesebbet? Egy ember nem az anyagi helyzetétől lesz értékes, hanem belső tulajdonságaitól, mert lehet valaki nagyon gazdag, ha semmi érzés nincs benne. Kíváncsi lennék, hogy hányan tartják fontosnak a társadalmi helyzetet, a rangot, az anyagi hátteret, hogy ezzel akár egy kapcsolat hiúsulhat meg.
(A cikket beküldte: magdusbaba)Sorsom, hogy egyedül vagyok, leszek
Féltékenység? Lehet..., de iszonyú érzés. Nem féltékenység, mert akkor Neked is fájna. De csak nekem fáj. Iszonyú ez a magány, ez az egyedüllét. Iszonyatos a gondolat, hogy a nejeddel töltöd a hétvégét. Melléfekszel. Hozzáérsz, szereted. Hogy tudsz két nőt... »

Ha nem indul be a motor...
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy megint palira vesznek, de valahogy mégis él bennünk a remény, hogy talán majd most másképp lesz. Egy nyavalyát lesz másképp, de mindegy. Bonyolult dolog a férfi-nő kapcsolat, rágjuk is sokat a körmünket miatta. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.