Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Megcsalás és szakítás

Párkapcsolatok zsákutcában

Amikor úgy érezzük, hogy nem működik a párkapcsolatunk... Mi lehet az oka? És mit tehetünk? Ezeknek a kérdéseknek járok utána ebben a cikksorozatban. A végére pedig egyértelművé válik, hogy az önismeret az alapja minden párkapcsolatnak.

Mindenki ismeri azt a vibráló, eleven érzést, amikor egy új kapcsolat van kialakulóban. Egyre több időt töltötök együtt, mélyül az intimitás kettőtök között. Kölcsönösen megnyíltok egymás számára. Mindez örömöt és boldogságot ad Neked. Majd kimondjátok, hogy mostantól kezdve együtt képzelitek az életeteket.

Innentől egy ki nem mondott egyesség veszi kezdetét: „ketten egyek vagyunk”. Kialakítotok egy közös életrendet, mely idővel egyre merevebb és zártabb lesz. Mindketten lemondtok egy részetekről, hogy az együtt továbbra is működhessen. Elkezdenek megjelenni a rossz érzések és ennek hatására egyre bezárulsz. Már kevésbé érzed magad boldognak, így más szemmel tekintesz életedre és kapcsolatotokra. A szerepeket leosztottátok, a felelősség a különböző területeken eltérő mértékben hárul rátok. Mikor erre rádöbbensz, úgy érzed csapdába estél, bezártak. A ketten egyek szövetsége egyre inkább fojtogatóan hat.

A szerepek leosztása egyre nagyobb ellenérzést vált ki belőled, amit ha nem mersz nyíltan felvállalni, rejtett módokon juttatod partnered tudtára. Lehet, hogy megpróbáljátok egymást az ellenőrzésetek alatt tartani. Gyakran alkalmazzátok a manipulációt pl. „Milyen jó lenne egy hétvégét pihenéssel tölteni vidéken…”. Bár itt látszólag megadod a másiknak a döntési lehetőséget, de ha a másik nemet mond, azt többnyire úgy éled meg, mintha a partnered téged utasított volna el. Illetve az ellenállás abban is megnyilvánul, amikor szabotáljátok egymást. Olyat teszel, amiről tudod, hogy a másikat bosszantja, vagy akár vissza is húzódhatsz.

Mikor eljutnak erre a szintre a kapcsolatok, a legtöbben nem vállalják a konfrontációt, hanem figyelmüket másra irányítják, mellyel elfedik boldogtalanságukat. Az önámításnak számtalan formája létezik. Sokan elkezdik szépítgetni az otthonukat, mások hagyják az egészet, és függőségbe menekülnek. Láthatjuk azt is, hogy a testi panaszokkal hányan hátrálnak ki helyzetekből. Hallhatjuk, amint az emberek másokat, a körülményeket okolják jelenlegi helyzetükért. Egy pörgős életstílus is számos dolgot elfedhet, legalább nem kell igazán foglalkozni a másikkal. Sokan menekülnek a hobbiba, munkába. És persze vannak, akik a boldogságot egy külső kapcsolatban keresik.
Mi szükséges ahhoz, hogy ne jussunk el idáig vagy mit tehetünk, hogy kijussunk ebből a helyzetből? Ezeket a témákat boncolgatjuk a következő cikkekben.
(A cikket beküldte: Lélekhangoló)Ember tervez, Isten végez...
Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked,... »

Ha nem indul be a motor...
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy megint palira vesznek, de valahogy mégis él bennünk a remény, hogy talán majd most másképp lesz. Egy nyavalyát lesz másképp, de mindegy. Bonyolult dolog a férfi-nő kapcsolat, rágjuk is sokat a körmünket miatta. »

Minden jog fenntartva © 2019, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.