Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Esküvő és házasság

Tökéletes kapcsolat?

Éppen a fájós nyakamat masszíroztam a padon ülve, mikor nyílt az üzlet ajtaja, s látszólag tökéletes harmóniában egy család sétált ki rajta.
A nő kezébe kapaszkodott az egyik szöszke csemete, a férfi kezében hintázott a másik.


Csendben mentek előre, s míg a családfő gondolataiba merülve letért balra, párja tovább folytatta az útját. Majd észbe kapva megtorpant, és elkerekedő szemekkel, mintha egyenesen felfalni készülne a férfit, fokozott hangerővel kiabálni kezdett: -- Hová mész?! Megmondtam, hogy még be kell mennünk az üzletbe!!!

A kezem hirtelen megállt a levegőben, ahogy a nyakamat nyomkáltam, és pislogtam párat. Mi a szösz? Csak nem egy családi perpatvar kellős közepébe csöppentem? A férj jámborul felkapta a fejét és irányt változtatott: -- Jól van, na!

Ha ezt békülésnek szánta, nem jött be neki. Felesége végképp kiborult:
-- Egyáltalán nem figyelsz rám! Ötször... Ötször?! Hatszor kell neked mondanom valamit, érted?! És még akkor se fogod fel!
-- De figyelek...
-- De nem figyelsz! Ötször mondtam, hogy hova kell mennünk! Ötször!

A házaspár vitáját nem hallgathattam tovább, mert hallótávolságon kívülre kerültek, és eltűntek szem elől, de azonmód elkezdtem morfondírozni.

Vajon létezik olyan, hogy tökéletes kapcsolat?

Nem, nem létezik -- ráztam meg a fejemet. Ha úgy vesszük, hogy tökéletes nyugalom, veszekedésmentes napok, közös döntés, egyetértés, akkor nem. Jó, külön-külön ezek közül valamelyik talán igen, de hogy egyszerre az összes működne…! Lehet, hogy van ilyen, csak én nem tudok róla. Persze szoktam látni tökéletes harmóniában andalgó szerelmespárokat, de vajon így megy ez örökké? Nem hiszem…

Mi is kellene egy tökéletes, illetve majdnem tökéletes kapcsolathoz?

Elsősorban szerelem és szeretet. Aztán bizalom. Őszinteség. Megbízhatóság... Mindig azt tartottam, hogy az az eszményi, ha a szerelmünk a legjobb barátunk is egyben. Mert egy barát megbízik bennünk, szeret, segít, meghallgat. Nem önző, nem csak magára gondol. És ha ez kölcsönös, akkor kiegészítjük egymást. Szerintem „majdnem tökéletes kapcsolat” viszont létezik. Csak szerencse kell hozzá, meg véletlen – és véletlenek persze nincsenek…

Mitől lesz rossz egy kapcsolat?

Egymás meg nem értésétől. A veszekedésektől. Mikor nem tudunk közös nevezőre jutni. Ismerek olyat, mikor az egyik fél mindent belead a közös életbe (szeretet, szerelem, szex, törődés), a másik meg csak élvezi, s nem tesz semmit. Fel nem foghatom, hogy ez hogy működhet így! Azt sem értem, miért nem képesek az emberek betartani az ígéretüket. Gyakori például, hogy azt mondják: ötre hazajövök, aztán beesnek kilenckor. Persze semmi telefon, hogy: ,Szívem, kések, a főnök berendelt”... Aztán csodálkoznak, ha szívük választottja kiakad. Hát nem lenne egyszerűbb hazatelefonálni? Párunk mosolyogva nyitna ajtót kilenckor. Megspórolnánk egy kiadós veszekedést. És ez csak egy példa volt. Mert hány hasonló szituáció miatt veszünk össze!

Ha most elemezni kezdeném a kapcsolatok típusait, az eredmény végtelenül sok könyvbe férne csak bele. Mert ez attól is függ, hogy kivel alkotunk egy párt, és hogy milyenek vagyunk. Állítólag az ellentétek vonzzák egymást, de számtalan eset rácáfol erre. Például a cicababák -- csúnya, pocakos, pénzes úriembereket fognak meg maguknak. A jóképű pasik -- szürke kisegereknek látszó lányok mellett sétálnak. De van, mikor a divatos lányok a divatos fiúkkal, az egyszerű lányok az egyszerű fiúkkal jönnek össze.

A kapcsolatok tehát emberfüggők. Van, akinek a pénz, van, akinek a szerelem fontos, és van, aki olyannak szereti a választottját, amilyen. Mindenki mást akar, de mindenki egyre vágyik – a tökéletes párkapcsolatra. Ami, ugye, nem létezik…

Szerző: Puha Andrea
Megjelent partneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával.


Fehérruhás duciálom
Szerintem nem is született még olyan lány a földre -, aki akár bevallja, akár nem -, ne álmodozott volna soha a hófehér menyasszonyi ruháról. Az álmok éppen attól szépek, hogy nem számít mennyit nyomsz a mérlegen, mekkora a kebelméreted. Csak egy a fontos, hogy... »

Egy tapasztalt csábító hálójában
Elváltként magányosan tengettem életem, amikor az egyik közösségi oldalon rám talált a "szerelem". Naivan beleestem egy tapasztalt csábító hálójába. Nem a szerelmet kereste, hanem a lakóhelyet, egy ágyat, ahol a fejét álomra hajthatja. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.szerelemmel.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) szerelemmel.hu | WebMinute Kft.